De maestro met de breinaald – S1

In ‘De Maestro met de Breinaald’ onderzoekt Christiaan Kuyvenhoven wat er voor nodig is om dirigent te worden. Hiervoor probeert hij zijn jongensdroom te verwezenlijken: het dirigeren van Mahlers 5de Symfonie.

Nadat hij een echt dirigeerstokje heeft gekocht, volgt hij lessen bij topdirigenten Antony Hermus en Ed Spanjaard. Hij struint YouTube af naar de wijze woorden van Leonard Bernstein, spreekt met trompettist Andre Heuvelman over angstwekkende solo’s, en droomt met deelnemers aan The International Conducting Competition Rotterdam van grote internationale carrières. Slaagt hij erin om dit veeleisende vak onder de knie te krijgen? En lukt het hem om voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest te komen te staan en een succesvolle uitvoering te leiden? Je hoort het in De Maestro met de Breinaald!

De Maestro met de Breinaald werd genomineerd voor een Dutch Podcast Award, Media & Cultuur 2021.

👍 Vind je het een leuke podcast? Geef hem dan sterren of een comment in jouw favoriete podcast-app. Zo zorg je ervoor dat meer mensen hem kunnen vinden. En vergeet hem niet met je vrienden te delen!