Help Seizoen 2 van ‘De maestro met de breinaald’ te voltooien!

3 July 2022

Goed nieuws: opnames voor Seizoen 2 van de podcast ‘De maestro met de breinaald’ zijn in volle gang! Hierin neem ik je mee op tournee door Europa, op zoek naar de geschiedenis van het orkest. In 6 afleveringen volg je mij op reis naar o.a. Versailles, Leipzig, en Wenen, en onderzoeken we de evolutie van het ensemble vanaf de Barok tot het grote symfonieorkest van de twintigste eeuw.

‘De maestro met de breinaald’ is een documentaire podcast die er in slaagt een breed publiek te bereiken met klassieke muziek. Het geeft op een vrolijke en inhoudelijke manier een kijkje in de keuken van de vaak onbegrijpelijke wereld van de dirigent en het orkest. Seizoen 1 is ruim 20.000 keer beluisterd, en werd door pers en publiek lovend ontvangen. De podcast werd dan ook direct genomineerd voor een Dutch Podcast Award.

Na dit succes kan een vervolg niet uitblijven, en heeft ook The International Conducting Competition Rotterdam zich er als partner opnieuw aan verbonden.

Crowdfundingsactie voordekunst

Om dit seizoen op een professionele manier te kunnen monteren zijn we een crowdfundingsactie gestart op voordekunst. Er is namelijk drie maanden montagewerk nodig om de zes afleveringen à 30 minuten van de podcast te voltooien. Hiervoor duik ik met een editor een professionele studio in om van alle opnames perfect lopend verhaal te maken.

De maestro met de breinaald is een verhalende podcast, waarin elke aflevering te vergelijken is met een documentaire. Per aflevering wordt 2 weken gewerkt om alles uit de opnames te halen en de scènes te knippen/plakken die het verhaal vertellen. De podcast heeft een sterke educatieve waarde, en streeft ernaar een tijdloos document te worden over dirigeren, muziek, samenspel, en geschiedenis. Dankzij jouw donatie kan het succes van seizoen 1 worden voortgezet en bereiken we een nog groter publiek met het fascinerende verhaal en van het orkest. En natuurlijk de klassieke muziek!

Tegenover iedere donatie staat een tegenprestatie. Lees meer en klik hier om naar de pagina op voordekunst.nl te gaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *