“Het mijn passie om via muziek contact te maken met mijn publiek. Ik wil inspireren en verrassen door unieke muzikale belevingen te creëren.

Van Bach tot Beethoven, van Scarlatti tot Debussy: muziek is een vorm van storytelling die direct tot het hart spreekt. Het wordt een beleving als het in de juist context wordt gepresenteerd. ‘Great music, great stories’ is mijn motto in het creëeren van concertprogramma’s en mediaproducties die bij mijn publiek iets teweeg brengen.

Door disciplines te combineren wil ik de wereld van de klassieke muziek openbreken voor een breed publiek. Het beste repertoire, verzorgde presentatie, en een aantrekkelijk visuele invulling zijn mijn kernwaardes om succesvol te zijn als concertpianist en presentator. Als concertpianist, presentator, en mediaproducent ben ik een storyteller in klassieke muziek.


Christiaan Kuyvenhoven

Christiaan Kuyvenhoven (1985) is een van de meest creatieve musici van zijn generatie. Zijn concertcarrière nam een vlucht na het winnen van de Derde Prijs op het Internationaal Franz Liszt Piano Concours in Utrecht in 2015. Als gevolg speelde hij recitals over de hele wereld. Onder leiding van dirigenten als Mariss Jansons, Jaap van Zweden, Otto Tausk, en Jean-Bernhard Pommier soleerde hij op bij grote symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest.

Christiaan is een gepassioneerd storyteller met klassieke muziek. Dit resulteerde in de theatervoorstellingen Cosima (2013) en De Koperen Tuin (2016). Een combinatie van een dramatische monoloog met live pianomuziek. Als presentator maakte hij verschillende tv- en radio-programma’s voor de Nederlandse omroepen. In 2020 maakt hij een wekelijkse vlog op YouTube ter gelegenheid van het Beethovenjaar.

In 2021 bracht Christiaan de podcast De Maestro met de Breinaald uit. Hierin probeert hij erachter te komen wat er voor nodig is om dirigent te worden. Onder leiding van topdirigenten Antony Hermus en Ed Spanjaard doet hij een poging zijn jongensdroom te verwezenlijken: het dirigeren van Mahlers Vijfde Symfonie. De podcast werd genomineerd voor een Dutch Podcast Award, Media & Cultuur.


Meer info op www.christiaankuyvenhoven.com
Boekingen via De Vries Artists – hannes@devriesartists.com